Jäsentiedote: LAKKOTIEDOTTAMISESTA

28.3.2022

Lakko alkaa 1.4.2022 klo 6:00 ellei sovintoa synny

Työtaistelun edetessä ammattiosastosi pitää sinua ajan tasalla ensisijaisesti sähköpostilla, sosiaalisessa mediassa sekä ammattiosaston kotisivuilla. 30.3. kotisivujen kautta aukeaa suljettu tiedotussivusto, jonne kirjaudutaan Tehyn asiointitunnuksilla. Sivustolta löydät kootusti paikallisia lakko-ohjeita. Myös Tehyn HUS:laisten ammattiosastojen kattojärjestö Tehy HUS tiedottaa jäsenilleen sähköpostitse.

 

Ammattiosaston kotisivuilla löydät lakko-ohjeet linkistä TYÖTAISTELU 2022. Muista, että sivulla olevat asiat ovat ainoastaan omaan käyttöön. Valokuvan ottaminen, tulostaminen tai sosiaalisessa mediassa näiden sivujen asioiden jakaminen on kielletty.

 

Hyvä idea tässä kohtaa on kunkin tarkistaa, että omat jäsentiedot ovat ajan tasalla. Tarkista, että sinulla on jäsentiedoissa puhelinnumero sekä siviilisähköposti (ei siis se hus.fi) jota pääset lukemaan koska vain. Työtaistelutilanteessa on mahdollista ja todennäköistä, että työnantaja rajaa pääsyä työsähköpostiin.

 

Lisää myös jo tässä vaiheessa tilinumerosi jäsentietoihin. Tehy ohjeistaa erikseen lakkokorvauksen hakemisesta. Tämä tapahtuu Tehyn asiointipalvelun kautta sähköisesti.

 

 

Miten toimit 1.4.2022 klo 6:00 ellei sovintoa synny ennen sitä

  • Työsopimussuhteisena et mene töihin 1.4.2022 klo 6:00 ellei sinua ole neuvoteltu suojelutyöhön! Asiasta ei tarvitse ilmoittaa lähiesihenkilölle tai kenellekään. 
  • Mikäli olet työvuorossa lakon alkamisajankohtana, keskeytät työn ja poistut työpaikalta, ellei sinulla ole tietoa, että olet neuvoteltu suojelutyöhön.
  • Tehyn paikallisjohto neuvottelee suojelutyöstä Tehyn keskuslakkotoimikunnan ohjeistuksella.
  • Tehyn keskuslakkotoimikunta lähestyy sinua lähipäivinä jäsenkirjeellä, jossa se kertoo mihin toimintoihin ja yksiköihin suojelutyötä on neuvoteltu.
  • Saat jäsenkirjeessä myös tiedon, miten suojelutyöhön kutsuminen tapahtuu, jos sinulle tulee kutsu.
  • Lakko koskee kaikkia työvuoroja.

Lue lisää lakko-oppaasta: https://www.tehy.fi/fi/neuvottelukierros/kuntasektori

 

terv. Ao 134 Hallitus